Δημοσιογραφία: Ο ρόλος των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης
  • Νέα
  • Δημοσιογραφία: Ο ρόλος των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης
ΣΠΟΥΔΑΣΕ
ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΟΥ

Δημοσιογραφία: Ο ρόλος των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης

Στην εποχή του διαδικτύου, το ενδιαφέρον και η προσοχή μας μεταπηδούν από το ένα γεγονός στο επόμενο και σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου λαμβάνει χώρα μια εξέλιξη. Ουσιαστικά, αυτό που άλλαζει για τη δημοσιογραφία δεν είναι η ταχύτητα με την οποία εκτυλίσσονται τα γεγονότα, αλλά τα μέσα που χρησιμοποιούνται για την ενημέρωση μας. Με την έκρηξη της ιδιωτικής τηλεόρασης δόθηκε στον τηλεθεατή η εντύπωση, πως του παρέχεται μια συνεχής επαφή με τη ροή των γεγονότων.

Η πραγματική αλλαγή όμως επέρχεται λίγα χρόνια μετά, με την εμφάνιση των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης το 2007. Σήμερα, όλοι μας ζούμε σε ένα ψηφιακό περιβάλλον, το οποίο αποτελείται από "φίλους" στο Facebook, "παρέες" στο Instagram και σε άλλα Μέσα. Με λίγα λόγια, ο καθένας από εμάς είναι παραγωγός περιεχομένου. Αυτό το φαινόμενο, δηλαδή η δημοσιογραφία πολιτών αναφέρεται στη δραστηριότητα κάποιων ανθρώπων, των οποίων τα βίντεο ή οι φωτογραφίες αποτελούν το βασικό υλικό για την παρουσίαση ειδήσεων σε μεγάλα ειδησεογραφικά πρακτορεία ή sites.

Αυτό το γεγονός βέβαια εγείρει προβλήματα περί φερεγγυότητας των ειδήσεων, αφού ο τεράστιος όγκος πληροφοριών που παρέχεται δεν επιτρέπει πολλές φορές την επαλήθευση της αντικειμενικότητας των γεγονότων. Τα επιχειρήματα που προκύπτουν είναι πολλά, όμως, το βασικό συμπέρασμα είναι ότι η επαφή των ανθρώπων με τις εξελίξεις έχει περάσει σε μία νέα διάσταση, την οποία τόσο τα παραδοσιακά media, όσο και οι πολίτες αδυνατούν να αντιληφθούν.

Δημοσιογραφία: Ο ρόλος των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης
Ξεκίνα τώρα
Εκδήλωση Ενδιαφέροντος
Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου, επέλεξε τον Τομέα και την
Ειδικότητα που σε ενδιαφέρει!
Τομέας(*)
Παρακαλώ επιλέξτε έναν από τους διαθέσιμους τομείς

Ειδικότητα(*)
Παρακαλούμε επιλέξτε κάποια από τις παραπάνω ειδικότητες.

* Όνομα(*)
Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας.

* Τηλέφωνο(*)
Παρακαλούμε συμπληρώστε το τηλέφωνο σας.

Μήνυμα

Παρακαλώ επιλέξτε το παραπάνω πλαίσιο ελέγχου

(*)
Παρακαλώ επιλέξτε το παραπάνω πλαίσιο ελέγχου