Ψάχνεις ειδικότητες ΙΕΚ με επαγγελματική αποκατάσταση; | IEK ΠΑΣΤΕΡ
  • Νέα
  • Ψάχνεις ειδικότητες ΙΕΚ που προσφέρουν επαγγελματική αποκατάσταση;
ΣΠΟΥΔΑΣΕ
ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΟΥ

Ψάχνεις ειδικότητες ΙΕΚ που προσφέρουν επαγγελματική αποκατάσταση;

Κάθε χρόνο, χιλιάδες νέα παιδιά προετοιμάζονται για έναν από τους πιο απαιτητικούς «αγώνες» στη ζωή τους: τις Πανελλαδικές εξετάσεις. Μερικές εβδομάδες ατελείωτου στρες και αγωνίας που θα καθορίσουν το μέλλον αλλά και τη μετέπειτα πορεία τους.

Με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, δίνεται ακόμα μια μάχη, αυτή τη σωστής επιλογής για τη σχολή. Εκείνης που θα τους δώσει ένα χαρτί για να διεκδικήσουν άμεσα και πιο αποτελεσματικά το ρόλο τους στην αγορά εργασίας. Ωστόσο, στη σημερινή εποχή, αρκετοί νέοι έχουν αναθεωρήσει για τις σπουδές στα ΑΕΙ καθώς και για αρκετά επαγγέλματα. Πλέον αντιλαμβάνονται ότι η εισαγωγή σε κάποιο Πανεπιστημιακό τμήμα δεν είναι μονόδρομος και ότι υπάρχουν και άλλες αξιόλογες προτάσεις, όπως οι σπουδές σε ένα ΙΕΚ.

Μπορεί οι αλλαγές στην αγορά εργασίας να είναι ραγδαίες, όμως υπάρχουν πια αρκετές ειδικότητες ΙΕΚ με επαγγελματική αποκατάσταση για να επιλέξουν. Πολλές από αυτές, εξαιτίας της έντονης ζήτησης στην αγορά, βγάζουν αρκετούς αποφοίτους που απορροφώνται άμεσα σε διάφορους ρόλους.

Βέβαια, υπάρχουν πάντα ερωτήσεις σχετικά με τη μελλοντική αποκατάσταση, τη δυνατότητα άμεσης εργασίας στον κλάδο, τις αμοιβές και φυσικά κατά πόσο θα υπάρχει ζήτηση στο μέλλον απασχολούν αρκετούς από τους υποψήφιους.

Εάν ανήκεις σε αυτή την κατηγορία της αναζήτησης, δε χρειάζεται να απελπίζεσαι! Η ομάδα του ΙΕΚ ΠΑΣΤΕΡ φρόντισε να δημιουργήσει μια λίστα με τις κορυφαίες ειδικότητες ΙΕΚ που υπόσχονται  σημαντικό αριθμό θέσεων εργασίας το 2021, με καλές αμοιβές και προοπτικές ανέλιξης!

 

Ο τομέας της Υγείας θα είναι πάντα στην κορυφή 

Παρόλο που στην Ελλάδα ο χώρος της Υγείας έχει έρθει αντιμέτωπος με αρκετά προβλήματα, δεν έχει μειωθεί καθόλου η ζήτηση για εξειδικευμένους επαγγελματίες. Ειδικά μετά την έξαρση της πανδημίας του COVID 19, οι ανάγκες για ειδικότητες, όπως ο βοηθός νοσηλευτή και ο βοηθός ακτινολογίας ραδιολογίας.

 

Ακόμη, ισχυρές προοπτικές για άμεση επαγγελματική αποκατάσταση εμφανίζουν και οι εξειδικεύσεις, όπως αυτή του βοηθού φαρμακείου καθώς και οι σπουδές φυσικοθεραπείας. Σε συνδυασμό με την ανάπτυξη της τεχνολογίας και της αύξηση του προσδόκιμου ζωής, οι ευκαιρίες απασχόλησης σε αυτές τις ειδικότητες θα είναι ακόμη περισσότερες.

 

Υπολογίζεται, ότι μέσα στην επόμενη δεκαετία, θα προστεθούν περισσότερες από 700.00 θέσεις σε επαγγέλματα του τομέα της Υγείας. Αν ψάχνεις το επόμενο επαγγελματικό σου βήμα, υπάρχουν αρκετές επιλογές.

 

Στη σχολή Φυσικοθεραπείας θα μάθεις τα πάντα γύρω από την αντιμετώπιση των τραυματισμών, στο τμήμα Εργοθεραπείας θα μάθεις να αντιμετωπίζεις κάθε διαταραχή που επηρεάζει την καθημερινή απόδοση των ασθενών, στην εξειδίκευση ως βοηθός φαρμακείου θα ακολουθήσεις με μέλλον αλλά και απαιτήσεις, ενώ τα μαθήματα Νοσηλευτικής που μπορείς να παρακολουθήσεις στο ΙΕΚ ΠΑΣΤΕΡ θα σε προετοιμάσουν για την εργασία σε νοσοκομεία, εργοστάσια, γραφεία ιατρών, γηροκομεία, ακόμη και ιδιωτικές κατοικίες.

 

Μάθε τα μυστικά της Γαστρονομίας 

 

Μπορεί η χώρα μας να είναι γνωστή για τον πολιτισμό και την ιστορία της, όμως η ελληνική κουζίνα συνεχίζει να κερδίζει έδαφος χρόνο με το χρόνο. Όλο και περισσότεροι νέοι άνθρωποι ανακαλύπτουν το ταλέντο τους μέσα από τη δημιουργία συνταγών και εξαιρετικών πιάτων. Επιπλέον, χάρη σε μαγειρικές εκπομπές που φέρνουν την υψηλή κουζίνα στο σπίτι μας, ακόμα περισσότερα νέα παιδιά εμπνέονται και στρέφονται στη μαγειρική.

 

Για αυτό και ο κλάδος της Γαστρονομίας ανήκει στις σχολές του μέλλοντος. Μια βιομηχανία συνεχώς εξελισσόμενη, που προσφέρει άριστες προοπτικές ανάπτυξης, ενώ παράλληλα σου δίνει τη δυνατότητα να εργαστείς σε μεγάλα εστιατόρια ή ακόμα και στο δικό σου χώρο.

 

Προτιμάς κάτι διαφορετικό από τα αλμυρά πιάτα και ορεκτικά; Η Ζαχαροπλαστική προσφέρει εξίσου επαγγελματική αποκατάσταση και απορρόφηση σε αρκετές  τουριστικές και επισιτιστικές αλυσίδες!

 

Κάνε το όνειρό σου πραγματικότητα και σπούδασε στα τμήματα Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής του ΙΕΚ ΠΑΣΤΕΡ στη Θεσσαλονίκη!

 

Γίνε το επόμενο αστέρι του Τουρισμού

 

Μπορεί η προηγούμενη χρονιά να άλλαξε την καθημερινότητά όλου του κόσμου, όμως ο Τουρισμός ετοιμάζεται για τη μεγάλη επάνοδο. Άλλωστε, παραμένει το πιο μεγάλο όπλο της οικονομίας της χώρας με μεγάλο αριθμό θέσεων και καλές επαγγελματικές προοπτικές.

Ιδιαίτερα με τη διαρκή αύξηση του εγχώριου τουρισμού, ειδικότητες σχετικές με ξενοδοχειακά επαγγέλματα αναδεικνύονται στις πιο περιζήτητες και με την πιο άμεση επαγγελματική αποκατάσταση, πριν ακόμη την ολοκλήρωση των σπουδών!

Στο τμήμα Τουριστικών σπουδών του ΙΕΚ ΠΑΣΤΕΡ στη Θεσσαλονίκη έχεις τη δυνατότητα πρακτικής άσκησης, ώστε να αποφοιτήσεις με θεωρητική αλλά και πρακτική γνώση, απαραίτητη στην αγορά εργασίας!

Ανακάλυψε γιατί οι σπουδές στην Ομορφιά θα κυριαρχήσουν

Η φροντίδα του προσώπου αλλά και του σώματος δε χάνει ποτέ την αξία του. Για αυτό η ομορφιά και η ευεξία παραμένουν μέχρι και σήμερα κλάδοι με μεγάλη σημασία. Δεν είναι τυχαίο που ειδικότητες όπως ο Τεχνικός Κομμωτικής Τέχνης και ο Τεχνικός – Αισθητικός Ποδολογίας Καλλωπισμού Νυχιών και Ονυχοπλαστικής παρουσιάζουν ιδιαίτερη ζήτηση από την αγορά.

Μια απόφοιτος Αισθητικής και Κοσμητολογίας μπορεί να εργαστεί σε κέντρα αισθητικής, κομμωτήρια, spa και studios περιποίησης άκρων, αλλά και να ανοίξει το δικό της beauty saloon. To σίγουρα είναι ότι οι απαιτήσεις για την περιποίηση δε θα σταματήσουν ούτε και την επόμενη δεκαετία!

 

Προετοίμασε τη γενιά του μέλλοντος ως Παιδαγωγός

 

Η εκπαίδευση κατέχει σημαντική θέση στη ζωή κάθε ανθρώπου. Από τις μικρές ηλικίες μέχρι τις μεγαλύτερες, όλοι μαθαίνουμε και εξελισσόμαστε σε πιο ενεργά μέλη της κοινωνίας.

 

Όμως εκείνα που χρειάζονται τη μεγαλύτερη φροντίδα είναι τα παιδιά στις βρεφικές ηλικίες, τότε που ανακαλύπτουν τον κόσμο και όλα μοιάζουν άγνωστα μα μαγικά. Εκεί έρχεται να συμβάλλει με το δικό του τρόπο ο βοηθός βρεφονηπιοκόμου.

 

Μια ειδικότητα που ασχολείται με την πιο τρυφερή ηλικία, με αγάπη και ευαισθησία, γνωρίζοντας ότι χρειάζεται υπευθυνότητα, συνέπεια, υπομονή. Ιδιαίτερα με τις  σύγχρονες απαιτήσεις και τον έντονο ρυθμό ζωής, οι ανάγκες για εξειδικευμένο παιδαγωγικό προσωπικό είναι ολοένα και περισσότερες. Για αυτό και το επάγγελμα του βοηθού βρεφονηπιοκόμου προβλέπεται να έχει άμεση και ισχυρή επαγγελματική αποκατάσταση στα επόμενα χρόνια.

 

Μάθε την τέχνη των ΜΜΕ & Οπτικοακουστικών Μέσων

 

Ένας κλάδος που συνεχώς μεταβάλλεται και τα τελευταία χρόνια, λόγω της ανάπτυξης του διαδικτύου, έχει αλλάξει ριζικά. Ο τομέας της Επικοινωνίας αναζητεί συνεχώς νέα ταλέντα που θα συμβάλουν στην ανάπτυξη περιεχομένου σε ποικίλες πλατφόρμες επικοινωνίας και μέσα. Για αυτό και η ζήτηση σε εξειδικευμένους επαγγελματίες ανεβαίνει καθημερινά!

Σε αρκετά ΙΕΚ, ο μελλοντικός δημοσιογράφος αλλά και παραγωγός έχει τη δυνατότητα χρήσης νέων τεχνολογιών και άλλων επικοινωνιακών μέσων που θα τον μετατρέψουν στο επόμενο αστέρι του χώρου. Σε τι διαφέρει από έναν μέσο σχολιαστή στα Social Media ή έναν αρθρογράφο σε τοπικά περιοδικά; Ο σεβασμός στις αρχές της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, η αυθεντική καταγραφή των γεγονότων και η αντικειμενική καταγραφή της κοινής γνώμης.

Αν θέλεις και εσύ να γίνεις ο επόμενος ρεπόρτερ του μέλλοντος, η σχολή Δημοσιογραφίας του ΠΑΣΤΕΡ στη Θεσσαλονίκη σε περιμένει!

 

Οι σπουδές Πληροφορικής & Νέων Τεχνολογιών είναι το ΜΕΛΛΟΝ

 

Είναι γεγονός, ότι η τεχνολογία είναι μέρος της ζωής και αρκετές από τις δραστηριότητές πραγματοποιούνται μέσα από χιλιάδες οθόνες και υπολογιστές. Όλο και περισσότερες νέες ανάγκες προκύπτουν καθώς και νέες απαιτήσεις των χρηστών. Δικαιολογημένα λοιπόν η ζήτηση για εξειδικευμένα στελέχη είναι μεγάλη και προβλέπεται ακόμα μεγαλύτερη αύξηση το 2021!

 

Εταιρείες και επιχειρήσεις αναζητούν επαγγελματίες για να στήσουν e-shops, ιστοσελίδες και εφαρμογές, ενώ παρατηρείται συνεχώς άνοιγμα νέων θέσεων εργασίας. Ειδικότητες όπως ο web developer και ο τεχνικός εφαρμογών Πληροφορικής βρίσκονται στην κορυφή, με την Πληροφορική να συγκαταλέγεται σίγουρα στους κορυφαίους επαγγελματικούς κλάδους.

 

Γίνε ο επόμενος πρωταθλητής στο χώρο του Αθλητισμού

 

Ποιος θα το πίστευε ότι πριν από 20 χρόνια αυτή η μικρή χώρα που λέγεται Ελλάδα θα μπορούσε να βγάλει κορυφαίους αθλητές σε διάφορα αθλήματα; Κι όμως, χάρη στη δουλειά που πραγματοποιείται, έχουμε γίνει θεατές μεγάλων διακρίσεων πρωταθλητισμού στην Ευρώπη και σε παγκόσμιο επίπεδο. Με αποτέλεσμα να αυξάνονται οι απαιτήσεις αλλά και οι ανάγκες σε ρόλους, όπως αυτή του προπονητή αθλημάτων με σύγχρονη επιστημονική κατάρτιση.

 

Αν λατρεύεις τον αθλητισμό και την εκπαίδευση, τότε οι ειδικότητες του ΙΕΚ ΠΑΣΤΕΡ θα σε οδηγήσουν στην κορυφή!

 

Μπες στο χώρο της Οικονομίας & Διοίκησης

 

Με τις τακτικές αλλαγές στην οικονομία, η ζήτηση σε νέα και εξειδικευμένα στελέχη παραμένει σταθερά αυξανόμενη. Αρκετές επιχειρήσεις επιδιώκουν να προσελκύσουν στους απόφοιτους που γνωρίζουν καλά την τέχνη της επικοινωνίας αλλά και τη χρήση των νέων εργαλείων του διαδικτύου.

 

Για αυτό και οι εξειδικεύσεις στο Digital Marketing και ως στελέχη Διοίκησης και Οικονομίας έχουν άμεση απορρόφηση και σίγουρη επαγγελματική εξέλιξη. Σε έναν κλάδο νευραλγικό και δυναμικό, ο οποίος μεταβάλλεται συνεχώς, η ανάγκη από προσωπικό με γνώσεις, εξειδίκευση και λειτουργική σκέψη δε σταματάει ποτέ.

 

Τι άλλο μπορεί να σε σταματήσει από τις σπουδές στη σχολή μάρκετινγκ του ΠΑΣΤΕΡ στη Θεσσαλονίκη;

 

Σχεδίασε το αύριο μέσα από τις σπουδές Εφαρμοσμένων Τεχνών

 

 Δεν είναι λίγοι οι νέοι που χαρακτηρίζονται από έντονα δημιουργικές προσωπικότητες. Συχνά όμως αρκετοί από αυτές περιορίζουν τα θέλω τους, διότι οι επαγγελματικές προοπτικές στον τομέα της τέχνης είναι περιορισμένες.

 

Πλέον λόγω της τεχνολογικής ανάπτυξης, δημιουργούνται συνεχώς νέες θέσεις με πολύ καλές προοπτικές απασχόλησης που απαιτούν δημιουργικό μυαλό. Όπως για το design ενός σπιτιού χρειάζεται πλέον ένας καλός διακοσμητής εσωτερικού χώρου με σπουδές στις τελευταίες τάσεις, έτσι και για τη διαμόρφωση ενός website με εντυπωσιακά γραφικά χρειάζεται να σπουδάσεις σε σχολή γραφιστικής. Μια σίγουρη επιλογή σπουδών με εφαρμογή σε πολλούς κλάδους της αγοράς εργασίας, μεταξύ των οποίων τα ΜΜΕ, το διαδίκτυο, η διαφήμιση και η βιομηχανία.

 

Οι ανάγκες στα Τεχνικά Επαγγέλματα δε σταματούν ποτέ! 

 

Αναμφίβολα είναι από τους κλάδους που συνεχίζει να προσφέρει θέσεις εργασίες σε χιλιάδες νέους. Τα τεχνικά επαγγέλματα μοιάζουν να βρίσκονται στο απόγειό τους, καθώς ειδικότητες, όπως ο τεχνικός Μηχανοτρονικής, Αυτοματισμών και Ιατρικών Οργάνων επεκτείνονται και δημιουργούν τεράστια ζήτηση για καταρτισμένους εργαζόμενους με γνώσεις και εξειδίκευση.

 

Όπως και οι προηγούμενες ειδικότητες, έτσι και αυτές των τεχνικών επαγγελμάτων στηρίζονται αρκετά στις νέες τεχνολογίες που έχουν διαμορφώσει νέους ρόλος αλλά και ανάγκες στην αγορά εργασίας.

 

Βρες την κλίση σου ανάμεσα στις κορυφαίες ειδικότητες του 2021 και επέλεξε σπουδές με επαγγελματική αποκατάσταση και μέλλον. Έλα στο ΙΕΚ ΠΑΣΤΕΡ και ανακάλυψε γιατί ξεχωρίζει ανάμεσα στα υπόλοιπα ιδιωτικά ΙΕΚ της Θεσσαλονίκης και γίνε ένας ακόμη επιτυχημένος επαγγελματίας!

Μάθε περισσότερα για τις ειδικότητες μας

Απόφοιτοι του ΙΕΚ ΠΑΣΤΕΡ σε ειδικότητες με επαγγελματική αποκατάσταση
Ξεκίνα τώρα
Εκδήλωση Ενδιαφέροντος
Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου, επέλεξε τον Τομέα και την
Ειδικότητα που σε ενδιαφέρει!
Τομέας(*)
Παρακαλώ επιλέξτε έναν από τους διαθέσιμους τομείς

Ειδικότητα(*)
Παρακαλούμε επιλέξτε κάποια από τις παραπάνω ειδικότητες.

* Όνομα(*)
Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας.

* Τηλέφωνο(*)
Παρακαλούμε συμπληρώστε το τηλέφωνο σας.

Μήνυμα

Παρακαλώ επιλέξτε το παραπάνω πλαίσιο ελέγχου

(*)
Παρακαλώ επιλέξτε το παραπάνω πλαίσιο ελέγχου