Ο Τεχνικός Αρτοποιίας Ζαχαροπλαστικής (Bakery-Pastry Chef) του ΙΕΚ ΠΑΣΤΕΡ είναι το επάγγελμα, όπου η τέχνη και η τεχνική εναλλάσσονται σε ένα από τα πιο γνωστά και ευρέως διαδεδομένα επαγγέλματα, καθώς η καλή πρώτη ύλη, η μεθοδικότητα και η ακρίβεια, σε συνδυασμό με τη φαντασία, θα δώσει τη δυνατότητα της δημιουργίας μιας πρωτότυπης συνταγής ή μετεξέλιξης των ήδη κλασσικών.
Οι γνώσεις των υλικών όπως της ζάχαρης, της σοκολάτας και των συστατικών, για την παρασκευή γλυκών, καθώς και η δημιουργική φαντασία είναι τα εισιτήρια για την εξέλιξη και την καταξίωση.
Οι πραγματικές συνθήκες εργασίας που διασφαλίζονται μέσω της συνεργασίας με τα ιστορικά ζαχαροπλαστεία PLAISIR, σε συνδυασμό με τα σύγχρονα και πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια, οι καταξιωμένοι Pastry Chef του ΙΕΚ ΠΑΣΤΕΡ δίνουν το έναυσμα για την επίτευξη των στόχων.