Σχολή Μαγειρικής στη Θεσσαλονίκη | ΙΕΚ ΠΑΣΤΕΡ
  • Τομείς Σπουδών
  • Γαστρονομίας
  • Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης - Αρχιμάγειρας (Chef)
ΣΠΟΥΔΑΣΕ
ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΟΥ

Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης - Αρχιμάγειρας (Chef)

Η μαγειρική στις μέρες αποτελεί ένα από τα πιο περιζήτητα και ευρέως αναγνωρισμένα επαγγέλματα. Ιδιαίτερα στην Ελλάδα, μια χώρα που έχει γίνει γνωστή παγκοσμίως για την κουζίνα της, η τέχνη του μάγειρα έχει αποκτήσει ιδιαίτερη φήμη και αρκετοί νέοι πλέον αναζητούν ευκαιρίες για να αποκτήσουν ένα πτυχίο μαγειρικής.

Γι’ αυτό και ο ρόλος του τεχνικού Μαγειρικής Τέχνης - Αρχιμάγειρα (Chef) συγκαταλέγεται, διαχρονικά, ανάμεσα στα πιο κερδοφόρα επαγγέλματα. Λόγω της άρρηκτης σχέσης μεταξύ της Μαγειρικής και του Τουρισμού, αποτελεί μια ειδικότητα με αρκετά υψηλές απολαβές και πολλές επαγγελματικές ευκαιρίες για καριέρα, αποκατάσταση και διαχρονική καταξίωση στο χώρο της γαστρονομίας.

Αν λατρεύεις τη δημιουργία μέσω συνταγών, αναζητάς τη δυνατότητα εργασίας στα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου και επιδιώκεις την απόκτηση εργασίας στην παγκόσμια αγοράς της μαγειρικής, το ΙΕΚ ΠΑΣΤΕΡ μπορεί να σε βοηθήσει!

Ακολούθησε σπουδές μαγειρικής δίπλα σε καταξιωμένους Chefs. Παρακολούθησε τα μαθήματα μαγειρικής στη Θεσσαλονίκη με έμπειρους καθηγητές που δίνουν το έναυσμα για την επίτευξη των στόχων κάθε επίδοξου Chef, σε σύγχρονα και πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια επαγγελματικής Μαγειρικής.

Επιπλέον, χάρη στη δυνατότητα πρακτικής άσκησης, ο εκπαιδευόμενος μάγειρας αποκτάει μια πιστοποίηση ΙΕΚ με αξία και εμπειρία για να συνεχίσει όπου επιθυμεί. Επιπλέον, λαμβάνει δίπλωμα επιπέδου 5, ισότιμο του Ελληνικού Δημοσίου και δικαίωμα συμμετοχής στους διαγωνισμούς ΑΣΕΠ με 150 μόρια (Π.Δ. 50/27-2/2001, ΦΕΚ 39τ. Α΄/5-3-2001) και στις κατατακτήριες εξετάσεις  για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση για απόκτηση πτυχίου πανεπιστήμιου!

Εξαιτίας αυτών, τα τελευταία χρόνια, η σχολή μαγειρικής του ΙΕΚ ΠΑΣΤΕΡ στη Θεσσαλονίκη έχει κερδίσει τα φώτα της δημοσιότητας και την αγάπη του κόσμου, καθώς έχει καθιερώσει επαγγελματικά πολλούς chefs, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Και συνεχίζει να ξεχωρίζει ανάμεσα στα υπόλοιπα ιδιωτικά ΙΕΚ της Θεσσαλονίκης.

Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης - Αρχιμάγειρας (Chef)

• Γαλλικά
• Αρχές Οικονομικής
• Τέχνη Μαγειρικής Ι
• Στοιχεία Ζαχαροπλαστικής Ι
• Τεχνικές Εγκαταστάσεις - Εξοπλισμός
• Έλεγχος Εμπορευμάτων
• Πρακτική Εφαρμογή στην Ειδικότητα
• Οργάνωση - Λειτουργία Εστιατορίου
• Κοστολόγιο Παρασκευασμάτων
• Οινολογία
• Υγιεινή και Ασφάλεια
• Τέχνη Μαγειρικής ΙΙ
• Στοιχεία Ζαχαροπλαστικής ΙΙ
• Τέχνη Μαγειρικής ΙΙΙ
• Σύνθεση Μενού
• Τεμαχισμός Κρεάτων Ι
• Τροφογνωσία - Εδεσματολόγιο
• Διαιτητική
• Αγγλικά
• Διακοσμητική Παρασκευασμάτων
• Τέχνη Μαγειρικής IV
• Τεμαχισμός Κρεάτων ΙΙ

Ξεκίνα τώρα
Εκδήλωση Ενδιαφέροντος
Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου, επέλεξε τον Τομέα και την
Ειδικότητα που σε ενδιαφέρει!
Τομέας(*)
Παρακαλώ επιλέξτε έναν από τους διαθέσιμους τομείς

Ειδικότητα(*)
Παρακαλούμε επιλέξτε κάποια από τις παραπάνω ειδικότητες.

* Όνομα(*)
Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας.

* Τηλέφωνο(*)
Παρακαλούμε συμπληρώστε το τηλέφωνο σας.

Μήνυμα

Παρακαλώ επιλέξτε το παραπάνω πλαίσιο ελέγχου

(*)
Παρακαλώ επιλέξτε το παραπάνω πλαίσιο ελέγχου